Ο ΣΕΕΠΑ στηρίζει τη μεγάλη πανελλήνια έρευνα για το άτμισμα

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Διεξάγεται αυτήν την περίοδο και μέχρι την τελευταία ημέρα του Μαρτίου 2024, η μεγάλη πανελλήνια έρευνα “Vaping in Greece – 2024“, που αφορά αποκλειστικά τους ίδιους τους ατμιστές.

Η έρευνα που είναι η πιο ευρεία που έχει γίνει ποτέ από πλευράς θεματολογίας και ερωτήσεων, έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 1.800 συμμετοχές κατά τον πρώτο μήνα διεξαγωγής της και αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τα 3.000 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια συνολικά, γεγονός που θα την καταστήσει (εφόσον επιτευχθεί ο στόχος) την μεγαλύτερη έρευνα του είδους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η έρευνα αυτή έχει την έμπρακτη στήριξη του ΣΕΕΠΑ και δημιουργήθηκε για να αποτελέσει εργαλείο καταγραφής και αξιολόγησης της χρήσης ατμιστικών προϊόντων στον ενήλικο πληθυσμό της Ελλάδας. Είναι η πρώτη επίσημη καταγραφή αντίστοιχης έκτασης και βάθους, μετά από περίπου 15 χρόνια από την εμφάνιση και ανάπτυξη του ατμίσματος στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, εμβαθύνει σε θέματα υγείας, ενημέρωσης, τάσεων και καταναλωτικών συνηθειών των ίδιων των ατμιστών, καθώς και στους προβληματισμούς τους, τις ανησυχίες τους και τις απόψεις τους για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων: από τις νομοθετικές ρυθμίσεις μέχρι τις φορολογικές επιβαρύνσεις των προϊόντων, και το μέλλον του ατμίσματος συνολικότερα.

Τα αποτελέσματα θα αναλυθούν και θα κατηγοριοποιηθιούν ανά τομέα ενδιαφέροντος και θα δημοσιευθούν ηλεκτρονικά σε διάφορες πλατφόρμες (και εδώ στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΕΠΑ). Ταυτόχρονα θα αποσταλούν προς δημοσίευση και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε παραδοσιακά όπως η τηλεόραση και το ραδιόφωνο, είτε ηλεκτρονικά.

Στόχος της έρευνας είναι τα αποτελέσματα αυτά να αποτελέσουν εργαλείο στα χέρια του ΣΕΕΠΑ, αλλά και κάθε άλλου φορέα που ενδιαφέρεται για τη διακοπή της βλαβερής συνήθειας του παραδοσιακού καπνίσματος και τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας, καθώς και να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των θέσεων και των αιτημάτων των ίδιων των ατμιστών. Να βοηθήσουν όσο είναι εφικτό σε έναν ειλικρινή διάλογο με την Πολιτεία και την επιστημονική κοινότητα, αλλά και να αποτελέσουν οδηγό στα χέρια των επαγγελματιών του χώρου για τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν στην ελληνική αγορά.

Ο ΣΕΕΠΑ παροτρύνει έντονα τα μέλη του, αλλά και όλα τα καταστήματα λιανικής στην Ελλάδα -ως σημείο επαφής με τους ίδιους τους ατμιστές- να στηρίξουν την έρευνα και να καθοδηγήσουν τους πελάτες και επισκέπτες τους να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο.

ΠΛΗΡΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
για τα καταστήματα λιανικής μπορείτε να βρείτε εδώ

Το link της ίδιας της έρευνας είναι εδώ

Μπορείτε να μεταβείτε  στη σελίδα της έρευνας και μέσω του παρακάτω QR Code:

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email