Χαιρετισμός Προέδρου

Ο ΣΕΕΠΑ εκπροσωπεί όλο το φάσμα επιχειρήσεων στον κλάδο του ατμίσματος, από παραγωγούς και εισαγωγείς, μέχρι τα εξειδικευμένα ατμιστικά καταστήματα λιανικής. Από το 2011 οπότε και δημιουργήθηκε ο Σύνδεσμος με την τότε επωνυμία ΣΕΕΗΤ, προσπαθήσαμε και επιτύχαμε να θέσουμε Κώδικα Δεοντολογίας στην ατμιστική αγορά που εκείνα τα χαλεπά χρόνια δεν ρυθμιζόταν ειδικά από κάποια νομοθεσία.

Αποκλειστικός σκοπός του ΣΕΕΠΑ είναι η παροχή της επιλογής του ατμίσματος, αποκλειστικά στους ενήλικους καπνιστές της Ελλάδας, ώστε να συμβάλουμε όσο μπορούμε στη μείωση των καπνιστών και στη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα, εκατοντάδες χιλιάδες καπνιστές έκοψαν το τσιγάρο με τη βοήθεια του ατμού, ενώ ταυτόχρονα εκατοντάδες χιλιάδες ατμιστές σταμάτησαν εν συνεχεία και το άτμισμα, μακριά από οποιαδήποτε εξάρτηση.

Παρακολουθούμε όλες τις επιστημονικές έρευνες που γίνονται σχετικά με το άτμισμα, ώστε να ενημερωνόμαστε για κάθε νεότερο στοιχείο που ανακύπτει. Οι μη καπνιστές και οι ανήλικοι δεν πρέπει να έχουν απολύτως καμμιά επαφή με το άτμισμα και αυτή είναι μια κορυφαία προτεραιότητα που έχουμε, καθώς όλα τα μέλη μας εξακριβώνουν την ηλικία των πελατών τους πριν την πώληση προϊόντων.

Είμαστε πάντα στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας, για να συμμετέχουμε υπό την αιγίδα του σε κάθε αντικαπνιστική καμπάνια αφού νομοτελειακά, όλες οι επιχειρήσεις των μελών μας ενεργούν σε αντικαπνιστική κατεύθυνση προσπαθώντας να πείσουν ενήλικους καπνιστές να μην καπνίζουν. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι να σταμάτησει το κάπνισμα και ο τελευταίος καπνιστής στην Ελλάδα.

Σκοπός του ΣΕΕΠΑ είναι η συσπείρωση όλων των επαγγελματιών, του συνόλου της εφοδιαστικής αλυσίδας (παραγωγοί, διανομείς, λιανική) ώστε η δύναμη της εκπροσώπησης του κλάδου να είναι η ισχυρότερη δυνατή. Παλεύουμε για μια υγιή, ανταγωνιστική αγορά, ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων για τον Έλληνα και την Ελληνίδα που μέσω του ατμίσματος διέκοψε ή θα διακόψει την καπνιστική συνήθεια. Ο ΣΕΕΠΑ διαθέτει ένα επιτελείο τεχνικών και νομικών συμβούλων, προκειμένου να παρέχει εγκαίρως και αποτελεσματικά, κάθε απαιτούμενη ενημέρωση στα μέλη του σχετικά με τις αλλαγές της νομοθεσίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να υπάρχει διαρκής συμμόρφωση με τις προδιαγραφές που τίθενται από το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Περιμένουμε και τη δική σου επιχείρηση να εγγραφεί, αν δεν είσαι ήδη μέλος του ΣΕΕΠΑ, προκειμένου να αποκτήσεις πρόσβαση σε ένα πακέτο υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στη συσπείρωση του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείσαι. Με προσιτή ετήσια συνδρομή για να μπορεί ο καθένας να εισέλθει, με Κώδικα Δεοντολογίας που αποτελεί την πυξίδα για την τήρηση των Αρχών που μας συνόδευσαν στην επιβίωση και ανάπτυξη, παρά τις συνεχείς παράλογες αντιξοότητες οι οποίες ανέκυψαν.

Ο ΣΕΕΠΑ εκπροσωπεί τις 2.000 επιχειρήσεις που πωλούν ατμιστικά προϊόντα, τους 10.000 εργαζόμενους στις επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες εξυπηρετούν περίπου 400.000 ατμιστές στην Ελλάδα.  Και πρέπει όλοι να είμαστε μαζί.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος εκλέχτηκε στο ΔΣ του ΣΕΕΠΑ (τότε ΣΕΕΗΤ) από το Νοέμβριο του 2011 οπότε και ο Σύνδεσμος συστάθηκε. Από το 2016, υπηρετεί το ΣΕΕΠΑ από το ρόλο του Προέδρου του ΔΣ. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και επί μία δεκαετία εργάστηκε ως Σύμβουλος Ασφάλειας για τη Βιομηχανία Τροφίμων και παράλληλα ως Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης ISO 9001, ISO 22000.

Το Νοέμβριο του 2011 ίδρυσε το πρώτο ελληνικό εργαστήριο παραγωγής ατμιστικών υγρών στην Ελλάδα, με την επωνυμία Atmos Lab το οποίο κατάφερε να κατακτήσει αγορές και εκτός Ελλάδας, με εξαγωγές σε πάνω από 24 χώρες, στην ΕΕ, την Αφρική, την Αμερική και την Αυστραλία. Συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια σε όλη την Ευρώπη που αφορούν στο άτμισμα και στη χρησιμότητά του στη Μείωση της Βλάβης από το Κάπνισμα (Tobacco Harm Reduction) για τους καπνιστές. Αφιερώνει πολύ χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα πληροφορώντας την ελληνική ατμιστική κοινότητα για νέες επιστημονικές έρευνες για το άτμισμα διότι «ο ενημερωμένος ατμιστής είναι εκείνος που δε θα επιστρέψει ποτέ στον καπνό».

Όραμα αποτελεί η υιοθέτηση του ατμίσματος από την Ελληνική Πολιτεία ως μια αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος για τη διακοπή της αντικαπνιστικής συνήθειας με απώτερο στόχο τη δραματική μείωση του πληθυσμού των καπνιστών στην Ελλάδα. Και για αυτό το όραμα, εργάζεται διαρκώς.

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας

210 8216333

Sign up to our newsletter