Χαιρετισμός Προέδρου

Ο ΣΕΕΠΑ εκπροσωπεί όλο το φάσμα επιχειρήσεων στον κλάδο του ατμίσματος, από παραγωγούς και εισαγωγείς, μέχρι τα εξειδικευμένα ατμιστικά καταστήματα λιανικής. Από το 2011 οπότε και δημιουργήθηκε ο Σύνδεσμος με την τότε επωνυμία ΣΕΕΗΤ, προσπαθήσαμε και επιτύχαμε να θεσπίσουμε έναν Κώδικα Δεοντολογίας στην ατμιστική αγορά που εκείνα τα πρώτα χρόνια δεν ρυθμιζόταν ειδικά από κάποια νομοθεσία. Σήμερα, ο ΣΕΕΠΑ εκπροσωπεί τις 1.000 και πλέον επιχειρήσεις που πωλούν ατμιστικά προϊόντα, καθώς και τους 5.000 εργαζόμενους στις επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες εξυπηρετούν περίπου 400.000 ατμιστές στην Ελλάδα.

Αποκλειστικός σκοπός του ΣΕΕΠΑ είναι η παροχή της επιλογής του ατμίσματος, αποκλειστικά στους ενήλικους καπνιστές της Ελλάδας, ώστε να συμβάλουμε όσο μπορούμε στη μείωση των καπνιστών και στη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα, εκατοντάδες χιλιάδες καπνιστές έκοψαν το τσιγάρο με τη βοήθεια του ατμίσματος, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες ατμιστές σταμάτησαν εν συνεχεία και το άτμισμα, μακριά από οποιαδήποτε εξάρτηση.

Παρακολουθούμε όλες τις επιστημονικές έρευνες που γίνονται σχετικά με το άτμισμα, ώστε να ενημερωνόμαστε για κάθε νεότερο στοιχείο που ανακύπτει. Οι μη καπνιστές και οι ανήλικοι δεν πρέπει να έχουν απολύτως καμμιά επαφή με το άτμισμα και αυτή είναι μια κορυφαία προτεραιότητα που έχουμε, καθώς όλα τα μέλη μας εξακριβώνουν την ηλικία των πελατών τους πριν την πώληση προϊόντων.

Είμαστε πάντα στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας, για να συμμετέχουμε υπό την αιγίδα του σε κάθε αντικαπνιστική καμπάνια, αφού νομοτελειακά όλες οι επιχειρήσεις των μελών μας ενεργούν σε αντικαπνιστική κατεύθυνση, προσπαθώντας να πείσουν ενήλικους καπνιστές να μην καπνίζουν. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι να σταμάτησει το κάπνισμα και ο τελευταίος καπνιστής στην Ελλάδα.

Στόχος του ΣΕΕΠΑ είναι η συσπείρωση όλων των επαγγελματιών του συνόλου της εφοδιαστικής αλυσίδας (εισαγωγείς, παραγωγοί, διανομείς, καταστήματα λιανικής), ώστε η δύναμη της εκπροσώπησης του κλάδου να είναι η ισχυρότερη δυνατή. Παλεύουμε για μια υγιή, ανταγωνιστική αγορά, ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων για τον Έλληνα και την Ελληνίδα που μέσω του ατμίσματος διέκοψε ή θα διακόψει την καπνιστική συνήθεια. Ο ΣΕΕΠΑ διαθέτει ένα επιτελείο τεχνικών και νομικών συμβούλων, προκειμένου να παρέχει εγκαίρως και αποτελεσματικά κάθε απαιτούμενη ενημέρωση στα μέλη του, σχετικά με τις αλλαγές της νομοθεσίας σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να υπάρχει διαρκής συμμόρφωση με τις προδιαγραφές που τίθενται από το ρυθμιστικό πλαίσιο.

Περιμένουμε και τη δική σου επιχείρηση να εγγραφεί, αν δεν είσαι ήδη μέλος του ΣΕΕΠΑ, προκειμένου να αποκτήσεις πρόσβαση σε ένα πακέτο υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στη συσπείρωση του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείσαι. Με προσιτή ετήσια συνδρομή, με προνόμια ειδικά για τα μέλη του Συνδέσμου, με Κώδικα Δεοντολογίας που αποτελεί την πυξίδα μας για επιβίωση και ανάπτυξη, παρά τις συνεχείς παράλογες αντιξοότητες οι οποίες προκύπτουν διαρκώς.

Στον αγώνα αυτόν πρέπει όλοι να είμαστε μαζί.

Ο Νεκτάριος Ζαφείρης γεννήθηκε στις 24/11/79 στην Αθήνα κάτοικος Αρτέμιδας από το 1994. Αφού αποφοίτησε από το  Τεχνικό Λύκειο Ραφήνας  το 1997 ολοκλήρωσε την Στρατιωτική θητεία του υπηρετώντας στην Ρόδο και στη συνέχεια στη Χίο. Σαν άριστος γνώστης της Αγγλικής γλώσσας, ξεκινά την επιχειρηματική του πορεία το 1997 σαν επαγγελματίας πλανόδιος φωτογράφος σε τουριστικές γειτονίες τις Αθήνας όπως η Πλάκα. Στη συνέχεια το 1998 αποφασίζει να ασχοληθεί με την εστίαση μαθαίνοντας τα μυστικά του επαγγέλματος. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία δεν άργησε να έρθει καθώς διαβάζοντας τις αγορές ανακαλύπτει τον Εργολαβικό τομέα και για την επόμενη οχταετία χτίζει μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο αυτό. Μετά από το οικονομική κρίση που υπέστη η Ελλάδα η εταιρεία δεν αντέχει το οικονομικό ντόμινο των επιχειρήσεων στο συγκεκριμένο χώρο και αποφασίζει να αλλάξει αντικείμενο.

  • Το 2008 ιδρύει την εταιρεία Electeco η οποία ασχολείται  με προϊόντα διαχείρισης – καταγραφής και εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Το 2011 έρχεται η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του. Ανακαλύπτει την αγορά του Ηλεκτρονικού τσιγάρου και αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά ιδρύοντας τη SMOK-E.
  • Η δική του οπτική,  στόχευση και στρατηγική ήταν και είναι η ανάπτυξη της πώλησης Χονδρικής ( Β2Β)  . Αυτή η επιλογή τον χαρακτηρίζει  , αναγνωρίζοντας πάντα ότι δεν γίνεται να ανταγωνίζεται τους ίδιους τους συνεργάτες του  διότι  αναγνωρίζει ότι δεν γίνεται να εξασκεί ταυτόχρονα και με επιτυχία και τα δυο μοντέλα,  καθώς επιβάλουν αλληλοσυγκρουόμενες στρατηγικές .
  • To 2017 εκλέγεται από το σύνολο των επαγγελματιών στο χώρο του Ηλεκτρονικού Τσιγάρου για το  Δ.Σ.  του ΣΕΕΠΑ τον οποίο υπηρετεί αυτή τη στιγμή από τη θέση του Αντιπροέδρου . 

Το όραμα του για τον σύνδεσμο είναι:

  • Nα προσβλέπει στην ταχύτατη ανάληψη πρωτοβουλιών, την απεμπλοκή από παρωχημένες δομές και νοοτροπίες, που εν τέλει καθηλώνουν την αναπτυξιακή προοπτική του.Μια εποχή που πρέπει πραγματικά να στρέψουμε με σοβαρότητα το βλέμμα μας στο μέλλον, γιατί διαφορετικά οι εξελίξεις θα μας ξεπεράσουν, αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την εφαρμογή συναινετικής πολιτικής που θα οδηγεί το χώρο του ατμίσματος σε αναγκαίες προσαρμογές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του.
  • Nα έχει πιο ενεργό ρολό στη σωστή πληροφόρηση του κοινού , στη προστασία και προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου και στην εν γένη διεύρυνση και αποδοχή του από το σύνολο των επαγγελματιών . 
  • Να υπάρχει ρεαλιστικό όραμα και ουσιαστική στόχευση. Χωρίς όραμα και στόχευση για τη βιομηχανία, αυτό που θα καταφέρουμε στο τέλος είναι να αναμασάμε τα παλιά.
  • Ο κος Ζαφείρης συχνά αναζητά νέες ιδέες και αγορές και όταν τελικά οι ευκαιρίες αυτές εμφανίζονται τις μετατρέπει σε ιδιαίτερα δελεαστικές. Γνωρίζοντας με κάθε λεπτομέρεια το προϊόν και την υπηρεσία που προσφέρει δημιουργεί πολλά οφέλη, όπως καλύτερές συμφωνίες στις διαπραγματεύσεις στην ικανότητα αναβάθμισης , αλλά και τον προσδιορισμό της απόδοσής της.
  • Με ρεαλισμό και σκληρή δουλειά πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατάματα το μέλλον. Πιστεύω ότι σήμερα Ο ΣΕΕΠΑ και η επιχειρηματική κοινότητα, από κοινού, μπορούν να δώσουν λύσεις. 

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας

210 8216333

Sign up to our newsletter