Οργανωτική Δομή

Ο Σύνδεσμος διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελούν οι:

Βιογραφικό

Νεκτάριος Ζαφείρης

Ο Νεκτάριος Ζαφείρης γεννήθηκε στις 24/11/79 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε από το  Τεχνικό Λύκειο Ραφήνας  το 1997 ολοκλήρωσε την Στρατιωτική θητεία του υπηρετώντας στη Ρόδο και στη συνέχεια στη Χίο. Σαν άριστος γνώστης της Αγγλικής γλώσσας, ξεκινά την επιχειρηματική του πορεία το 1997 σαν επαγγελματίας πλανόδιος φωτογράφος σε τουριστικές γειτονίες τις Αθήνας όπως η Πλάκα. Στη συνέχεια το 1998 αποφασίζει να ασχοληθεί με την εστίαση μαθαίνοντας τα μυστικά του επαγγέλματος. Η πρώτη μεγάλη του επαγγελματική επιτυχία δεν άργησε να έρθει, καθώς διαβάζοντας τις αγορές ανακαλύπτει τον εργολαβικό τομέα και για την επόμενη οκταετία χτίζει μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο αυτό. Μετά από την οικονομική κρίση που υπέστη η Ελλάδα, η εταιρεία δεν αντέχει το οικονομικό ντόμινο των επιχειρήσεων στο συγκεκριμένο χώρο και αποφασίζει να αλλάξει αντικείμενο.
  • Το 2008 ιδρύει την εταιρεία Electeco η οποία ασχολείται  με προϊόντα διαχείρισης, καταγραφής και εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Το 2011 έρχεται η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του. Ανακαλύπτει την αγορά του ατμίσματος και αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά ιδρύοντας τη SMOK-E.
  • Η δική του οπτική, στόχευση και στρατηγική ήταν και είναι η ανάπτυξη της χονδρικής πώλησης (Β2Β). Αυτή η επιλογή τον χαρακτηρίζει ακόμα, αναγνωρίζοντας ότι δεν γίνεται να ανταγωνίζεται τους ίδιους τους συνεργάτες του της λιανικής, μιας και είναι οξύμωρο να ασκούνται ταυτόχρονα και με επιτυχία και τα δυο μοντέλα, καθώς αυτά επιβάλουν αλληλοσυγκρουόμενες στρατηγικές. Συχνά αναζητά νέες ιδέες και αγορές και όταν τελικά οι ευκαιρίες αυτές εμφανίζονται τις μετατρέπει σε αποτελεσματικές πρακτικές.
  • To 2017 εκλέγεται για πρώτη φορά στο Δ.Σ. του ΣΕΕΠΑ και υπηρέτησε το Σύνδεσμο από τη θέση του Αντιπροέδρου. 
Το όραμα του για τον σύνδεσμο είναι:
  • προσβλέπει στην ταχύτατη ανάληψη πρωτοβουλιών και την απεμπλοκή από παρωχημένες δομές και νοοτροπίες, που εν τέλει καθηλώνουν την αναπτυξιακή προοπτική του. Στην εποχή που πρέπει πραγματικά να στρέψουμε με σοβαρότητα το βλέμμα μας στο μέλλον (γιατί διαφορετικά οι εξελίξεις θα μας ξεπεράσουν), αποτελεί αδήριτη ανάγκη η εφαρμογή συναινετικής πολιτικής, που θα οδηγεί το χώρο του ατμίσματος σε αναγκαίες προσαρμογές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του.
  • Nα έχει πιο ενεργό ρολό στη σωστή πληροφόρηση του κοινού, στη προστασία και προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου και στην εν γένει διεύρυνση και αποδοχή του Συνδέσμου από το σύνολο των επαγγελματιών. 
  • Να έχει ρεαλιστικό όραμα και ουσιαστική στόχευση. Χωρίς όραμα και στόχευση για τη βιομηχανία του ατμίσματος, το μόνο που θα μπορούσε να επιτευχθεί στο τέλος θα ήταν μια επανάληψη παλαιών νοοτροπιών και πρακτικών.
  • Να διαθέτει ρεαλισμό και να προσφέρει σκληρή δουλειά για να αντιμετωπίσουμε κατάματα το μέλλον. Σήμερα ο ΣΕΕΠΑ και η επιχειρηματική κοινότητα στο σύνολό της, από κοινού, μπορούν να δώσουν λύσεις.

Νεκτάριος Ζαφείρης

Πρόεδρος

Smok-e

Βιογραφικό

Δημήτρης Αγραφιώτης

O Δημήτρης Αγραφιώτης γεννήθηκε το 1971 στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Είναι κάτοχος πτυχίου Associates Degree από το Center for Management & Administration. Δραστηριοποιείται από το 2010 στο χώρο του ατμίσματος με διάφορες ιδιότητες. Έχει ιδρύσει τα καταστήματα Liquid Puff στην Ελλάδα, ενώ σχεδιάζει προϊόντα κυρίως για το μεταβατικό στάδιο από το συμβατικό τσιγάρο με την εταιρεία Innokin. Στο χώρο του ακτιβισμού και των αγωνιστικών διεκδικήσεων για την προστασία του ατμίσματος, ξεκίνησε τον πρώτο ανεξάρτητο σύνδεσμο εμπόρων στην Πολιτεία Tennessee στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2014, και έχει συμβάλει ενεργά στην καταπολέμηση 30 και πλέον νομοσχεδίων που θα έβλαπταν σημαντικά τον κλάδο. Το μοντέλο του συνδέσμου αυτού έχει ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια και σε τουλάχιστον 12 ακόμα Πολιτείες. Με τη συμμετοχή του στο Δ.Σ. του ΣΕΕΠΑ ελπίζει να συμβάλει με την εμπειρία του στην προάσπιση του κλάδου, αλλά και γενικότερα στην επικοινωνία και διάδοση του σημαντικό μηνύματος, για την εναλλακτική λύση που παρέχει το άτμισμα στο πρόβλημα του παραδοσιακού τσιγάρου.

Δημήτρης Αγραφιώτης

Αντιπρόεδρος

Liquid Puff

Βιογραφικό

Σπύρος Τσιμούρης

Ο Σπύρος Τσιμούρης γεννήθηκε στις 08/12/1967 στο Augsburg της Γερμανίας. Διαθέτει Master στο Marketing Communications από το Πανεπιστήμιο Nottingham Trent University. Παράλληλα έχει ολοκληρώσει σειρά σεμιναρίων της Dale Carnegie στους τομείς Sales Advantage και Effective Management, ενώ υπήρξε αργότερα και εισηγητής των σεμιναρίων αυτών στην Ελλάδα. Στην 35ετή καριέρα του εξειδικεύτηκε στο κομμάτι του design και του marketing και εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις σε πλήθος εκδοτικών και διαφημιστικών επιχειρήσεων, καθώς και σε δημιουργικά γραφεία, έχοντας ως πελάτες πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρίες της Ελλάδας. Παράλληλα συνεργάστηκε επί 7 έτη με περισσότερες από 100 εταιρίες του εξωτερικού από όλον τον πλανήτη σε projects μεγάλου μεγέθους. Υπήρξε εμπνευστής, ιδρυτικό μέλος, και πρώτος Πρόεδρος της Κοινότητας Ελλήνων Ατμιστών (ΚΕΑ), του μοναδικού μέχρι σήμερα συλλογικού οργάνου για τους ατμιστές/καταναλωτές στην Ελλάδα. Το 2018 ιδρύει την εταιρία VapeCraft E.E. και μπαίνει για πρώτη φορά στον επαγγελματικό χώρο του ατμίσματος με το ομώνυμο κατάστημα. Ταυτόχρονα γίνεται και μέλος του Συνδέσμου μας. Το όραμά του για τον ΣΕΕΠΑ είναι η καταξίωση του Συνδέσμου ως τον πιο αξιόπιστο, σοβαρό, ενημερωμένο και δυναμικό συνομιλητή, από την Πολιτεία και τους φορείς της, την επιστημονική κοινότητα, τα ΜΜΕ, τους ίδιους τους ατμιστές και την κοινή γνώμη.

Σπύρος Τσιμούρης

Γενικός Γραμματέας

VapeCraft

Βιογραφικό

Σταύρος Δανάς

-

Σταύρος Δανάς

Ταμίας

Carto

Βιογραφικό

Παναγιώτης Ορφανός

Ο Παναγιώτης Ορφανός γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1981 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας και μετά από ένα σύντομο εργασιακό πέρασμα από το συγκεκριμένο χώρο, ασχολήθηκε με την εστίαση για περισσότερα από 12 χρόνια, κατά τα οποία εργάστηκε σε διάφορες θέσεις σε 9 συνολικά επιχειρήσεις. Η έναρξη της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στο χώρο του ατμίσματος πραγματοποιήθηκε το 2016 όταν και άνοιξε το κατάστημα Vape Bar στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Στην έως τώρα επιχειρηματική του πορεία βίωσε όλες τις διαρκείς και δύσκολες καταστάσεις του κλάδου τα τελευταία χρόνια. Αυτό συνετέλεσε στην απόφαση του να συμμετέχει ενεργά πλέον στα κοινά του Συνδέσμου, ώστε να βοηθήσει -με όποιο τρόπο μπορεί- στην εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη του κλάδου.

Παναγιώτης Ορφανός

Αναπλ. Γραμματέας

Vape Bar

Βιογραφικό

Βασίλης Σφίτης

Ο Βασίλης Σφίτης γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε λογιστική, και εργάστηκε στο συγκεκριμένο αντικείμενο από το 2001 μέχρι το 2009. Το 2010 αποφάσισε να αντικαταστήσει το κάπνισμα με το άτμισμα. Μέσα από την προσωπική του επιτυχία διακοπής του καπνίσματος διαπίστωσε ότι το άτμισμα θα αποκτούσε δυναμικό μερίδιο στην αγορά, και έτσι το 2012 δημιούργησε την εταιρία SmartSmoke στη Θεσσαλονίκη, με το ηλεκτρονικό κατάστημα smartsmoke.gr αλλά και φυσικό κατάστημα στη Ν. Μηχανιώνα. Ένα χρόνο αργότερα το Μάϊο του 2013, το δεύτερο κατάστημα - στη Θέρμη Θεσσαλονίκης- ήταν γεγονός. Τα επόμενα χρόνια η SmartSmoke ίδρυσε 3 ακόμα καταστήματα με τη μορφή Franchise, με παρουσία στη Λάρισα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Λίγο αργότερα ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης προστέθηκε στην ομάδα. Η SmartSmoke συμμετέχει στον ΣΕΕΠΑ (τότε ΣΕΕΗΤ) από το 2012, και συνεχίζει να μοιράζεται απαρέγκλιτα τις αξίες και τα πιστεύω που πρεσβεύει ο Σύνδεσμος. Το 2021, ο ιδιοκτήτης της SmartSmoke αποφάσισε να συμμετάσχει στις εκλογές για Δ.Σ. του ΣΕΕΠΑ, όπου και εκλέχθηκε. Μαζί με τα υπόλοιπα 6 μέλη μάχεται για ένα κοινό σκοπό: την ορθή διάδοση του ατμίσματος ως μια καλύτερη εναλλακτική των καπνικών προϊόντων.

Βασίλης Σφίτης

Αναπλ. Μέλος

SmartSmoke

Βιογραφικό

Αργύρης Γανίτας

Ο Αργύρης Γανίτας γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Έχει επαγγελματική παρουσία στο χώρο του ατμίσματος από το 2011 και είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Safe Smoking που δραστηριοποιείται στη χονδρική αλλά και στη λιανική με αλυσίδα 6 καταστημάτων. Η εταιρία έχει στο ενεργητικό της πολλές και σημαντικές συνεργασίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες. Κυκλοφορεί στην αγορά 14 εδραιωμένες σειρές υγρών αναπλήρωσης, και 3 επιπλέον σε συνεργασία με παρασκευαστές του εξωτερικού. Ταυτόχρονα ο ίδιος ασχολείται επί 15 χρόνια και με κοινά της πόλη στην οποία ζει. Έχει ως όραμα έναν Σύνδεσμο δυνατό και ενωμένο, με όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη, ο οποίος θα προασπίζει το συμφέρον του κλάδου απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή, και ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά του. Έναν Σύνδεσμο που θα προωθεί την εξωστρέφεια με σκοπό να ενημερώνεται σωστά και ολοκληρωμένα το ευρύ κοινό σχετικά με το άτμισμα.

Αργύρης Γανίτας

Αναπλ. Μέλος

Safe Smoking

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας

210 8216333

Sign up to our newsletter