Οκτώβριος 2020 – Προώθηση από το ΣΕΕΠΑ της Πανευρωπαϊκής Έρευνας της ETHRA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

O ΣΕΕΠΑ, στα πλαίσια συντονισμού σε δράσεις ενημέρωσης και διερεύνησης του ατμίσματος σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, προωθεί και συνιστά τη συμμετοχή των ατμιστών στη μεγάλη Πανευρωπαϊκή έρευνα γύρω από το προφίλ των ατμιστών στην ΕΕ.

Η ETHRA (European Tobacco Harm Reduction Advocates) είναι η Πανευρωπαϊκή Ένωση που ενώνει 22 ευρωπαϊκά γκρουπ-ενώσεις καταναλωτών, που επιζητούν ασφαλέστερα προϊόντα νικοτίνης. Μέλος της ETHRA είναι και η ΚΕΑ (Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών) από την Ελλάδα.

Η ETHRA λοιπόν διεξάγει μια πανευρωπαϊκή έρευνα με ερωτηματολόγιο που έχει προετοιμάσει, ενόψει της επικαιροποίησης της TPD για τα προϊόντα νικοτίνης και συγκεντρώνει τις απόψεις των Ευρωπαίων καταναλωτών που ουσιαστικά επηρεάζονται περισσότερο από τις επικείμενες αλλαγές.

Παρακαλούνται όλοι οι ατμιστές που είναι καταναλωτές νικοτινούχων προϊόντων να συμμετέχουν ενεργά στην έρευνα και να προωθήσουν μέσω των κοινωνικών τους δικτύων όσο μπορούν αυτή ώστε να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών.

Η έρευνα αφορά δύο επίπεδα:

α) Την επικαιροποίηση του άρθρου 20 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας TPD που αφορά στα ατμιστικά προϊόντα

β) Την επικαιροποίηση της Οδηγίας TED (Tobacco Excessive Directive) που αφορά στον εναρμονισμένο φόρο στην οποία βάσει του προσχεδίου θα ενταχθούν τα ατμιστικά προϊόντα

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η συμμετοχή μας πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή και να προωθήσουμε το παρόν όσο μπορούμε πιο εντατικά και συνεχώς στα κοινωνικά μας δίκτυα.

Το λινκ της δημοσκόπησης που είναι διαθέσιμη στα αγγλικά (και άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, όχι ελληνικά) βρίσκεται εδώ:

https://euronicotinesurvey.urlweb.pro/s/index.php?a=JTk2cSU5QWolOTglQUU=&id=JTk3ciU5N2glOUQlQUQ=

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email