ΝΕΑ: Ευρώπη: Η Ελβετία έτοιμη να φορολογήσει τις ατμιστικές συσκευές

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας προτείνει έναν φόρο παρόμοιο με τον φόρο στον καπνό, αλλά με χαμηλότερο συντελεστή, σύμφωνα με τη μειωμένη τοξικότητα των ατμιστικών συσκευών. Η κυβέρνηση της χώρας δεν θέλει να αποθαρρύνει τους καπνιστές καπνού από τη μετάβαση στο άτμισμα και σε αυτό το πλαίσιο, προτείνει έναν συντελεστή 77% χαμηλότερο σε σχέση με τον φόρο στα τσιγάρα καπνού.

Μια ιδέα είναι να φορολογηθεί η περιεκτικότητα σε νικοτίνη στα υγρά των συσκευών ατμίσματος. Αυτό θα σήμαινε, ότι οι φόροι θα αυξάνονται με την αύξηση της περιεκτικότητας σε νικοτίνη. Για τις ατμιστικές συσκευές μίας χρήσης, ο φόρος θα επιβαλλόταν με βάση την ποσότητα του υγρού που περιλαμβάνεται σε αυτές, ανεξάρτητα από τη νικοτίνη που περιέχουν.

Σύμφωνα με την ελβετική κυβέρνηση, ένας τέτοιος φόρος θα ήταν εύκολο να εφαρμοστεί και θα απέφερε περίπου 15,5 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα ετησίως. Η πρόταση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ελβετίας, η οποία θα συζητηθεί έως τις 31 Μαρτίου 2022, ανταποκρίνεται σε πρόταση που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο των Κρατών τον περασμένο Μάρτιο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email