Η Philip Morris ζητά απαγόρευση του τσιγάρου και στροφή σε εναλλακτικές λύσεις

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Οδεύουμε σταδιακά σ’ έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο; Αυτό, τουλάχιστον, ονειρεύεται η Philip Morris.

Η αμερικανική καπνοβιομηχανία επιθυμεί το ήμισυ του κύκλου εργασιών της στο άμεσο μέλλον να προέρχεται από προϊόντα που δεν σχετίζονται με το κάπνισμα, καθώς γίνεται “εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης και ευεξίας” σύμφωνα με τους εκπροσώπους της. Η πρόθεση του κολοσσού είναι να γίνει αρωγός της προσπάθειας για έναν κόσμο μακριά από τη μάστιγα του τσιγάρου. Μία μάστιγα που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σκοτώνει 8.000.000 ανθρώπους στον πλανήτη ετησίως.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris, Jacek Olczak, ζήτησε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να απαγορεύσει τα παραδοσιακά τσιγάρα την επόμενη δεκαετία, καθώς στην εταιρεία θεωρούν πως όσο πιο γρήγορα απαλλαγεί ο πλανήτης από το κάπνισμα, τόσο καλύτερο θα είναι για όλους.

“Η πρώτη επιλογή για τους καπνιστές πρέπει να είναι η πλήρης διακοπή του καπνίσματος. Η δεύτερη καλύτερη επιλογή (αν δεν τα καταφέρουν) είναι να τους αφήσουμε να στραφούν στις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις”, ανέφερε στην Daily Telegraph, τονίζοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως το άτμισμα (και άλλα προϊόντα μειωμένης βλάβης) αποτελεί τον πιο ισχυρό σύμμαχο για μία καλύτερη και υγιεινή ζωή. Η τοποθέτησή του Jacek Olczak βάζει τέλος σε όσους συγχέουν το κάπνισμα με το άτμισμα και την παραπληροφόρηση.

“Δώστε τους μια επιλογή εναλλακτικών ουσιών χωρίς καπνό. Με τη σωστή ρύθμιση και πληροφορίες μπορεί να συμβεί σε 10 χρόνια από τώρα σε ορισμένες χώρες. Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα μια για πάντα”, κατέληξε ο CEO της Philip Morris.

Η στροφή σε μία υγιεινή ζωή μακριά από το τσιγάρο είναι επιτακτική και επιβεβλημένη. Η παραδοχή και η στροφή πολιτικής της Philip Morris είναι ένα τρανό παράδειγμα που οφείλουμε να επισημάνουμε. Το άτμισμα είναι το παρόν και το μέλλον για μία ζωή μακριά από τις αποδεδειγμένα βλαβερές ουσίες του τσιγάρου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email