Τι είναι τα Υγρά Αναπλήρωσης;

Υγρά Αναπλήρωσης (E-Liquids ή E-Juices): Προκύπτουν από την ένωση μίας ατμιστικής βάσης με τουλάχιστον μία ειδική αρωματική ουσία ( γεύση ).

Ατμιστική Βάση: Ονομάζεται το υγρό που αποτελείται από οποιαδήποτε αναλογία Προπυλενογλυκόλης, Φυτικής Γλυκερίνης και Νικοτίνης.

Προπυλενογλυκόλη ( PG – Propylene Glycol ): Είναι άοσμη, άχρωμη, ελαφρώς παχύρευστη και λίγο λιπαρή στην υφή. Έχει κριθεί από τους αρμόδιους φορείς ως ασφαλής για την ευρεία χρήση σε προϊόντα ατομικού καθαρισμού, καλλυντικά, αντηλιακά, ακόμη και σε συμπληρώματα διατροφής και φαρμακευτικά σκευάσματα.

Όσον αφορά τη χρήση της στα Υγρά Αναπλήρωσης Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, αναδεικνύει καλύτερα από τη φυτική γλυκερίνη τη γεύση της υπάρχουσας αρωματικής ουσίας, ενισχύει την αίσθηση «χτυπήματος» στο λαιμό, ενώ είναι φτωχή σε παραγωγή ατμού.

Αρώματα: Ειδικές ουσίες που σκοπό έχουν να προσδώσουν γεύση και μυρωδιά στον παραγόμενο από το Ηλεκτρονικό Τσιγάρο ατμό. Παρόμοιες ουσίες, με διαφοροποιήσεις στο ποσοστό αραίωσης και στους διαλύτες, χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην παραγωγή τροφίμων και ποτών. Δεν περιέχουν ζάχαρη και είναι αδιάλυτα στο νερό. Παράγονται από αιθέρια έλαια ή είναι καθαρά χημικής παραγωγής.

Τα Υγρά Αναπλήρωσης Ηλεκτρονικού Τσιγάρου κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με: 

Την περιεκτικότητα τους σε Νικοτίνη: 0,0%, 0,3%, 0,6%, 0,9%, 1,2%, 1,8%.

Την αναλογία τους σε VG – PG: 50% – 50%, 60% – 40%, 70% – 30%, 80% – 20%.

Τον Τρόπο Παρασκευής: Έτοιμα για άτμιση, Shake & Vape – Mix & Vape ( απαιτείται διαδικασία ωρίμανσης ), DIY – Do It Yourself ( απαιτείται διαδικασία ωρίμανσης ).

Το Γευστικό Αποτέλεσμα: Καπνικά, Καπνο-Αρωματικά, Φρουτώδη  – Δροσερά, Γλυκά και Gourmet

Φυτική Γλυκερίνη ( VG – Vegetable Glycerin ): Αποκαλείται και Γλυκερόλη. Είναι άοσμη, άχρωμη, ιδιαίτερα παχύρευστη και αρκετά λιπαρή στην υφή. Χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική, στην αρτοποιία και σε πολλά καλλυντικά. Όσον αφορά τη χρήση της στα Υγρά Αναπλήρωσης Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, παράγει πολύ πλούσιο ατμό, όμως δεν πετυχαίνει την ίδια καθαρότητα γεύσης και την ίδια αίσθηση «χτυπήματος» στο λαιμό με την Προπυλενογλυκόλη. Προτιμάται η Φαρμακευτικής Καθαρότητας Φυτική Γλυκερίνη.

Νικοτίνη: Ισχυρό δηλητήριο που απορροφάται και μέσω επαφής με το δέρμα εκτός από την εισπνοή ή την κατάποση, δεν έχει αντίδοτο και αν ληφθεί σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο. Η χρόνια λήψη της σε μικρές ποσότητες, συγκριτικά με τις επιπτώσεις του καπνίσματος δεν προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Όσον αφορά τη χρήση της στα Υγρά Αναπλήρωσης Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, προσφέρει το «χτύπημα» στο λαιμό κατά την εισπνοή του ατμού και βοηθά τον χρήστη να ικανοποιήσει τον – οφειλόμενο στο κάπνισμα – εθισμό του στην ουσία αυτή. Περιέχεται στις Ατμιστικές Βάσεις και στα Υγρά Αναπλήρωσης σε συγκεντρώσεις που κυμαίνονται συνήθως από 0 έως 20 mg / ml ( 0 έως 2 % ).