Νεκτάριος Ζαφείρης

Ο Νεκτάριος Ζαφείρης γεννήθηκε στις 24/11/79 στην Αθήνα.

Αφού αποφοίτησε από το  Τεχνικό Λύκειο Ραφήνας  το 1997 ολοκλήρωσε την Στρατιωτική θητεία του υπηρετώντας στη Ρόδο και στη συνέχεια στη Χίο. Σαν άριστος γνώστης της Αγγλικής γλώσσας, ξεκινά την επιχειρηματική του πορεία το 1997 σαν επαγγελματίας πλανόδιος φωτογράφος σε τουριστικές γειτονίες τις Αθήνας όπως η Πλάκα. Στη συνέχεια το 1998 αποφασίζει να ασχοληθεί με την εστίαση μαθαίνοντας τα μυστικά του επαγγέλματος. Η πρώτη μεγάλη του επαγγελματική επιτυχία δεν άργησε να έρθει, καθώς διαβάζοντας τις αγορές ανακαλύπτει τον εργολαβικό τομέα και για την επόμενη οκταετία χτίζει μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο αυτό. Μετά από την οικονομική κρίση που υπέστη η Ελλάδα, η εταιρεία δεν αντέχει το οικονομικό ντόμινο των επιχειρήσεων στο συγκεκριμένο χώρο και αποφασίζει να αλλάξει αντικείμενο.

  • Το 2008 ιδρύει την εταιρεία Electeco η οποία ασχολείται  με προϊόντα διαχείρισης, καταγραφής και εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Το 2011 έρχεται η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του. Ανακαλύπτει την αγορά του ατμίσματος και αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά ιδρύοντας τη SMOK-E.
  • Η δική του οπτική, στόχευση και στρατηγική ήταν και είναι η ανάπτυξη της χονδρικής πώλησης (Β2Β). Αυτή η επιλογή τον χαρακτηρίζει ακόμα, αναγνωρίζοντας ότι δεν γίνεται να ανταγωνίζεται τους ίδιους τους συνεργάτες του της λιανικής, μιας και είναι οξύμωρο να ασκούνται ταυτόχρονα και με επιτυχία και τα δυο μοντέλα, καθώς αυτά επιβάλουν αλληλοσυγκρουόμενες στρατηγικές. Συχνά αναζητά νέες ιδέες και αγορές και όταν τελικά οι ευκαιρίες αυτές εμφανίζονται τις μετατρέπει σε αποτελεσματικές πρακτικές.
  • To 2017 εκλέγεται για πρώτη φορά στο Δ.Σ. του ΣΕΕΠΑ και υπηρέτησε το Σύνδεσμο από τη θέση του Αντιπροέδρου. 

Το όραμα του για τον σύνδεσμο είναι:

  • προσβλέπει στην ταχύτατη ανάληψη πρωτοβουλιών και την απεμπλοκή από παρωχημένες δομές και νοοτροπίες, που εν τέλει καθηλώνουν την αναπτυξιακή προοπτική του. Στην εποχή που πρέπει πραγματικά να στρέψουμε με σοβαρότητα το βλέμμα μας στο μέλλον (γιατί διαφορετικά οι εξελίξεις θα μας ξεπεράσουν), αποτελεί αδήριτη ανάγκη η εφαρμογή συναινετικής πολιτικής, που θα οδηγεί το χώρο του ατμίσματος σε αναγκαίες προσαρμογές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του.
  • Nα έχει πιο ενεργό ρολό στη σωστή πληροφόρηση του κοινού, στη προστασία και προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου και στην εν γένει διεύρυνση και αποδοχή του Συνδέσμου από το σύνολο των επαγγελματιών. 
  • Να έχει ρεαλιστικό όραμα και ουσιαστική στόχευση. Χωρίς όραμα και στόχευση για τη βιομηχανία του ατμίσματος, το μόνο που θα μπορούσε να επιτευχθεί στο τέλος θα ήταν μια επανάληψη παλαιών νοοτροπιών και πρακτικών.
  • Να διαθέτει ρεαλισμό και να προσφέρει σκληρή δουλειά για να αντιμετωπίσουμε κατάματα το μέλλον. Σήμερα ο ΣΕΕΠΑ και η επιχειρηματική κοινότητα στο σύνολό της, από κοινού, μπορούν να δώσουν λύσεις.